Madártej szelet diétásan!
A tésztához:
7 db tojás fehérje
17 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg Xilit
csipet só
A főzött krémhez:
7 db tojás sárgája
7 dkg Xilit
1 db vaníliarúd
4 dl tej
5 dkg fehér tönkölyliszt
A vajas krémhez:
15 dkg vaj
6 dkg Xilit
A tetejére:
4 dl habtejszín
1 dkg Xilit
4-5 dkg étcsoki
1 tk olaj
Elkészítés:
1. A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd kanalanként hozáadjuk a xilitet. Két részletben beleszitáljuk a lisztet, és finoman beleforgatjuk a habba. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegíett sütőben, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
2. Amikor kész, munkalapra borítjuk, a papírt lehúzzuk, a tésztát pedig egy sütőpapírral borított tálcára visszafordítjuk.
3. A krémhez a tojások sárgáit kikeverjük a xilittel, a liszttel és a vaníliával, a tejjel lassan sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a xilittel. Amikor a főzött krém kihűlt, apránként belekeverjük a vajas krémbe, és a tésztára simítjuk.
4. A tejszínt keményre vertjük a xilittel, és beborítjuk vele a süteményt, majd villával bordákat húzunk bele.
5. A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd teáskanállal össze-vissza a tejszínre csurgatjuk. A másnapi fogyasztásig hűtőben tároljuk.
DIÉTÁS CHEESECAKE (SAJTTORTA)
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
8 dkg cukormentes áfonyás keksz
5 dkg darált mandula
2 dkg xilit
4 dkg vaj
A krémhez:
30 dkg mascarpone
2,5 ml édesítőszer
5 dkg xilit
3 db tojás
2 dkg cukormentes vaníliás pudingpor
1 dkg sovány tejpor
1 rúd vanília kikapart belseje
20 dkg tejföl
A díszítéshez:
22 dkg vegyes erdei gyümölcs
2 dkg xilit
1 g étkezési zselatin
Elkészítés!:
1.A tésztához az összemorzsolt kekszet összekeverjük a darált mandulával, a vajjal és a xilittel, és egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk.
2.A krémhez a mascarponét kikeverjük a xilittel, az édesítővel, a cukormentes vaníliás pudingporral, a tejporral és a tejföl lel, végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét. A masszát ezután homogénné keverjük.
3.A krémet a kekszes alapra simítjuk, és 150 fokon 80-90 percig sütjük vízfürdőben. A formában hagyjuk kihűlni.
4.A díszítéshez 7 dkg gyümölcskeveréket felfőzzük a xilittel. Levesszük a tűzről, és még melegen hozzákeverjük az étkezési zselatint.
5.A kihűlt torta tetejére kenjük a kihűlt gyümölcsszószt, majd elrendezzük rajta a maradék gyümölcsöt.
MEGGYES-ALMÁS ZABPELYHES DIÉTÁS SÜTEMÉNY
HOZZÁVALÓK!:
80 dkg reszelt alma
25 dkg zabpehely
35 dkg magozott meggy
fahéj
5-6 dkg margarin
1 evőkanál édesítő
1/2 csomag sütőpor
vágott dió ízlés szerint
kevés margarin a tepsi kenéséhez
Elkészítés :
1.Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. A kapott masszát kézzel belenyomkodjuk egy közepes nagyságú, magasabb falú, margarinnal kikent tepsibe.
2.A tetejét kb. két maréknyi dióval megszórjuk, de mehet bőven több is, mert a sült dió különösen finom.
3.Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tetejére szórt dió szép, piros színt kap.
CSOKIS - BANÁNOS ZABPEHELYGOLYÓK
HOZZÁVALÓK:
2-3 db banán
2,5 bögre zabpehely (apró szemű)
3 ek méz
1 ek kakaópor
1 dl tej
10 dkg étcsokoládé
1/2 bögre porcukor
1 kevés rumaroma
4 dkg vaj (vagy margarin)
dió (vagy magvak ízlés szerint)
kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
1. A banánokat villával összetörjük, és elkeverjük a zabpehellyel, a mézzel és a kakaóporral. Ráöntjük a tejet, és állni hagyjuk addig, míg a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
2.A megolvasztott étcsokihoz hozzákeverjük a cukrot, a rumaromát és a vajat, majd a zabpelyhes masszához adjuk. Belekeverjük a finomra vágott diót vagy más olajos magot, összeforgatjuk, és a hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
3.Ezután a masszából golyókat sodrunk, és meghempergetjük mindet a kókuszreszelékben, és egy éjszakára a hűstőbe tesszük